גאג'יה – מכונת קפה

בתקופה האחרונה השתנתה תרבות הקפה בישראל. למדנו להעריך ולשתות קפה איכותי
בבתי קפה, למדנו לקנות קפה טחון או פולי קפה מסוגים שונים והכרנו מותגים שונים.
המגמה הבאה היא להעביר את כל הידע הזה לזירה הביתית ולשתות בבית קפה טוב כמו בבית קפה.
הבסיס לכל משקאות הקפה הוא האספרסו ( מונח מלטינית שמשמעו "קפה בלחץ" ) .

בעצם זוהי שיטת מיצוי קפה על ידי העברת מים חמים בלחץ (קיטור) בטמפרטורה גבוהה על מנת לקבל את הטעמים הטובים ביותר מהקפה. לאספרסו מוסיפים חלב כמו שהוא או מוקצף וקיבלנו מגוון משקאות.
על מנת להכין אספרסו טוב ניתן להצביע על 5 מרכיבים עיקריים :

תערובת הקפה, טחינת הקפה , מכונת הקפה, טכניקת הכנת הקפה על ידי המשתמש ולבסוף תחזוקת הציוד ואיכות אחסון הקפה.

כאן נכנסת חברת גאג'יה – GAGGIA לתמונה, סיפורה של החברה הוא סיפור האספרסו האיטלקי.

 

לפרטים והזמנת מכונת קפה גאג'יה חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 


אקילה גאג'יה ( Achille Gaggia) היה בעל בית קפה במילאנו ,איטליה שלא היה מרוצה מטעם הקפה שהכין.
לדעתו המכונה עבדה בטמפרטורה גבוהה מדי ולכן "שרפה" את הקפה והפיקה ממנו טעמים מרים.
הוא רכש פטנט ופיתח אותו עד שרשם ב 1938 את הפטנט על "בוכנה מוברגת סיבובית" –
הפטנט כלל יחידת חליטה אותה ניתן היה לחבר לדודי הקיטור של מכונות הקפה באותה תקופה.
אבל גם פטנט זה לא הביא עדיין לתוצאות המצוינות אותן חיפש והוא המשיך לפתח אותו.
לאחר זמן רב של ניסיונות הצליח מר גאג'יה לפתח תוספת של קפיץ מיוחד לבוכנת החליטה, הקפיץ
מספק את הלחץ הנכון למים שמוזרמים לראש החליטה ובזמן הנדרש. הישג מרשים בהתחשב
בתנאי הייצור של אותן שנים.
ב1947 רשם אקילה גאג'יה  (Achille Gaggia) פטנטים נוספים על פיתוחיו בתחום והם שמזוהים כיום כהתחלה המשמעותית של מכונות האספרסו.
בפעם הראשונה יוצרה מכונה שבה הלחץ בחליטה היה שונה מהלחץ בדוד המכונה. מבנה המכונה
החדש השתמש בקיטור להקצפת החלב בעוד הקפיץ העצמאי מביא למעבר מים חמים בתערובת
הקפה בלי להגיע לטמפרטורות גבוהות מדי ,בזמן קצר ממה שהיה מקובל עד אז .הקפה שהתקבל
היה בעל טעם מרוכז ועדין,ובעל "קרמה" אותם שומני קפה המעניקים את הטעם המזוהה עם
האספרסו היום.
כאשר פנה גאג'יה (GAGGIA) ליצרנים אחרים סירבו אלה להמצאתו החדשה וכאן נכנס לתמונה החוש העיסקי שלו.
הוא התקין מכונות קפה שלו בבתי קפה ותלה שלט שציין את ההבדלים ( בעיקר הטעם ויצירת
הקרמה) . הלקוחות הסקרניים מיהרו לבוא וגילו קפה מריר פחות משהיו רגילים לו ובעל טעם עשיר.
מספר בתי קפה מובילים במילנו החליטו בעיקבות כך לאמץ את המכונות החדשות.
בהתחלה יוצרו ראשי החליטה על ידי יצרן בשם וולנטה (valente) עד שהקים גאג'יה (GAGGIA)מפעל משלו עם שותף והחל לייצר שם מכונות מושלמות.

מאז נפוצות מכונות גאג'יה-  GAGGIAבעולם כולו והן שם לאיכות בלתי מתפשרת.

 

להזמנת מכונת קפה של גאג'יה חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 

 

התרומה הגדולה של אקילה גאג'יה  (Achille Gaggia) היא בכך שהראה מה יקרה אם תזרים מים בלחץ גבוה דרך קפה טחון.

הקרמה הפכה לסוג של עדות על איכות הקפה והמכונות שפיתח כבשו את השוק בעודן
מעלימות את כל המתחרים.
משנת 1952 חברת גאג'יה-GAGGIA מתחילה לייצר מכונות גם למגזר הביתי.
המכונה הביתית הראשונה נקראה גילדה -(GILDA)

ואחריה ב 1977 הופיעה גם גאג'יה בייבי – GAGGIA BABY שהיא עד היום סמל לאיכות איטלקית.
במשך השנים שחלפו המשיכה החברה לפתח עוד ועוד מכונות מסוגים שונים, חלקן מסורתיות יותר כמו- בייבי,אבול ושיין וקלאסיק.

וחלקן אוטומטיות לחלוטין ומסוגלות לטחון את הקפה ולהכין ממנו כוס משקה לבד,כמו-
סדרות הפלטינום (PLATINUM),טיטניום  (TITANIUM)והסינכרוני (SYNCRONY)

החברה שומרת על מעמדה כמובילה ומחדשת בתחום שאינה מתפשרת על עיצוב מוצר חדשני ויפה
ועל איכות וקלות התפעול

 

לפרטים נוספים והזמנת מכונת קפה GAGGIA חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 




טריוויה קטנה:
גוסטב השלישי, מלך שבדיה, היה בין שליטי אירופה שאסרו על עמם את שתיית הקפה. הוא ערך ניסוי כדי לבדוק את השפעת הקפה: הוא אילץ שני נידונים למוות לשתות משקה יחיד עד מותם, אחד קפה ומשנהו תה. הוא מינה את שני רופאיו הבכירים לעקוב אחר תוצאות הניסוי ולדווח לו מי מבין שני האסירים ימות ראשון.

שני הרופאים נפטרו קודם. המלך נרצח בשנת 1792. כעבור שנים רבות מת אחד האסירים. היה זה דווקא האסיר שהושקה תה בלבד. שותה הקפה הגיע לגיל מופלג.!!

 

 


איך בוחרים מכונת קפה?


בחיפוש אחר מכונת קפה – אספרסו מתאימה יש לוודא ראשית כי המכונה עובדת עם דוד ומשאבה. תפקיד המשאבה הוא יצירת הלחץ הגבוה בראש החליטה ( להפקת לחץ של 8-10 בר ברוב המכונות הטובות בשוק ניתן למצוא משאבה בלחץ של 15 בר )
תפקיד הדוד הוא לבקר את הטמפרטורה על מנת שהקפה לא יישרף בתהליך , כמו כן הדוד מאפשר על פי דרישה לספק טמפ' של ° c 120 לטובת יצירת קיטור להקצפה.
יש להתרחק ממכונות אשר מאופיינות במילוי המים ישירות לדוד וללא משאבה, מכונות אלו, מוגדרות בעולם כמכונות קפה, אך לא מכונות אספרסו. מכונות אלו ממצות את הקפה באיכות נמוכה ובטמפ' גבוהה מדי אשר לרוב שורפת את הקפה. רכישת מכונה כזו עלולה להותיר את הרוכש עם טעם מר ולרוב מכונות אלו ננטשות לשימוש לאחר מספר פעמים מצומצם.
במכונה בעלת משאבה ודוד רצוי לבדוק מי היצרן, היכן מיוצרת המכונה ומהם החומרים המרכיבים אותה. מכונות המיוצרות באיטליה הן המכונות הטובות בשוק ואיכותן גבוהה ., חשוב גם לבדוק את מערכת השירות שלאחר מכירה של היבואנים בארץ.

לפרטים נוספים והזמנת מכונת קפה גאג'יה חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *